Book foredrag eller kursus

– og hjælp den gode søvn på vej i dine omgivelser

Foredrag og kurser

Foredrag om søvn og søvnbesvær
Kursus i CBT-i
til behandling af søvnproblemer
Supervision i anvendelsen af CBT-i

 60 74 60 62

Foredrag om søvn og søvnbesvær
– Godnat og sov OK

Mine foredrag henvender sig til alle, der gerne vil vide mere om søvn og søvnbesvær.
Der bliver fortalt om søvn og forhold, der kan medføre søvnproblemer.
Jeg fortæller om gode redskaber til at komme af med søvnproblemer.
Redskaberne kommer fra en psykologisk behandlingsform (CBT-i) og er de bedste redskaber til at få styr på søvnbesvær (når årsagen ikke er fysisk).

Søvn-psykolog

Book foredrag

Når man hører om søvn i medierne, får man hurtigt indtryk af, at det er livsfarligt at sove dårligt eller for lidt. Det skaber naturligvis bekymring for mange mennesker – hvilket ligefrem kan føre til søvnproblemer! Vi dør dog ikke af at sove dårligere end normalt i en periode, men det kan stadig være meget ubehageligt og påvirke os midlertidigt i dagligdagen. Jeg kan bl.a. berolige mine lyttere med, at vi har forskellige søvnbehov – og at vi ikke behøver at være nervøse, hvis vi sover under 8 timer. Jeg leverer viden og redskaber til at opnå en OK søvn og et mere trygt forhold til søvn.

Der kan bestilles foredrag af 1, 2 eller 3 timers varighed.

Jeg holder foredrag i hele landet.

Kursus i behandling af søvnproblemer
– lær at bruge Kognitiv Adfærdsterapi for insomni (CBT-i)

Kurset henvender sig til psykologer og andre fagpersoner i det sundhedsfaglige område

Min baggrund for at afholde kurser i CBT-i
Der er ikke særligt mange psykologer i Danmark, der anvender CBT-i, og jeg er en af dem, der har mest erfaring med at bruge metoden. Siden 2015 har jeg specialiseret mig i at behandle søvnproblemer (insomni), og jeg har gennemført mere end 150 forløb med CBT-i. Jeg kender metoden teoretisk og praktisk, og jeg har gode erfaringer med at afhjælpe søvnproblemer. Jeg kan gøre det tydeligt og håndgribeligt for deltagerne, hvordan man kan gribe sagen an, når man sidder over for virkelighedens forskellige mennesker med søvnproblemer.
Desuden har jeg mange gode erfaringer med både undervisning og foredrag – og jeg er vant til at formidle med læring for øje.

Der er stor efterspørgsel på hjælp til søvnproblemer.

Ca. hver tiende voksne dansker har længerevarende søvnproblemer.

Tid og sted

Jeg kan bookes til kurser og workshops i hele landet.

Et kursus i CBT-i varer en dag (7 timer inkl. pauser).
Der kan laves kortere varianter (ned til 3 timers varighed).

Kursets indhold

  • Deltagerne gøres parate til at anvende CBT-i.
  • Metoden gennemgås omhyggeligt og praksisnært.
  • Kursets deltagere klædes på til at kunne vælge ud blandt metodens redskaber, så metoden kan tilpasses den enkelte klient/patient.
  • Der vil være stort fokus på at sammenkoble teori med den praktiske virkelighed.
    Teorien sammenholdes løbende med erfaringer fra klinisk praksis.
  • Deltagernes udbytte af kurset sikres løbende igennem refleksioner, dialog og øvelser.
  • De arbejdspapirer/handouts, der knytter sig til et CBT-i forløb, udleveres med ret til kopiering (søvndagbog og redskabsopskrifter, der kan udleveres til klienter).

Supervision i anvendelsen af CBT-i

Jeg tilbyder supervision til behandlere, der anvender CBT-i.
Supervisionen kan eventuelt ydes over telefon og Skype.

Udtalelser

“Hej Peter. Du fortjener ros for din indsats med at føre os gennem kurset. Du præsenterede dit stof på en meget struktureret måde og med gode øvelser i fin balance med dine oplæg. Derudover synes jeg, at der var et godt samspil og en god stemning hele vejen igennem – det er også vigtigt. Jeg er ikke i tvivl om, at den nye viden vil blive brugt.”

Susanne Arildsen, Afsnitsledende terapeut - Regionshospital Nordjylland

“Kære Peter. Tak for en meget spændende og yderst relevant dag om søvn og søvnbesvær. Jeg har fået flere tilbagemeldinger fra medarbejdere med god feedback, og kernen er følgende:

At indholdet gav god mening og inspiration ift. at kunne løse kerneopgaven endnu bedre, hvor udfordringerne er søvnbesvær. Medarbejderne har fået en større viden og forståelse for, hvad de helt konkret kan gøre i samarbejdet med borgeren for at opnå en bedre søvn.”

Jette Just Ibsen, teamleder - Jobigen, Viborg Kommune

“I Faxe Kommune ser vi, at søvn er en udfordring hos en del af vores borgere. Som sundhedsprofessionelle har vi behov for at udvikle vores kompetencer til at kunne vejlede vores borgere i at få en bedre søvn.

CBT-i-metoden er meget anvendelig i vores arbejde, og da Peter er meget praksisnær, kunne han tilpasse metoden til vores behov. Det betyder, at vi nu har en manual til, hvordan CBT-i kan bruges til både individuelle og gruppebaserede forløb.

Tak for et godt kursus.”

Vibeke Bastrup, sundhedskonsulent - Faxe Kommune

“I psykiatrien behandler vi personer med mange forskellige lidelser ambulant. Søvnløshed er meget udbredt på tværs af diagnoser som fx depression, PTSD og emotionelt ustabil personlighedsforstyrrelse. Peter Askou Jakobsens undervisning i CBT-i var yderst inspirerende og lærerigt og gav os mange ideer til psykoedukation og interventioner overfor problemet.”

Nicole K. Rosenberg, klinikleder og adj. Professor - Psykoterapeutisk Klinik, Region Hovedstaden

“Godnat og sov OK! – Det var titlen på det spændende foredrag vi kunne høre, da Peter Askou Jakobsen var på besøg i Frederikshavn Kommune. Det var et yderst interessant oplæg og der er ingen tvivl om, at vi fik en masse med hjem. Inspiration, tanker og mange blev faktisk beroliget – da vi fandt ud af, at det slet ikke er så farligt i perioder ikke at sove så mange timer som anbefalet. 

Et oplæg vi varmt kan anbefale til andre, og Frederikshavn Kommune siger tak og vi sover nu OK.”

Lilly Pedersen, HR-konsulent og trivselskoordinator - Frederikshavn Kommune

Skriv til mig

Du er velkommen til at sende mig en mail
Udfyld blot nedenstående felter